Meänkielidagen / Meänkielen päivä

 

MEÄNKIELIDAGEN

– 27 februari 2019 –

Plats: Övertorneå Tid: 18.00

Nordkalottens Kultur- och Forskningscenter (NKFC)

PROGRAM

Förmiddagen -författarbesök på Gränsälvsgymnasiet, Övertorneå

Författaren Lina Stoltz om kreativt skrivande.Idéer och inspiration? Genrer och målgrupper? Från text till färdig bok? Böcker på minoritetsspråk? Lina Stoltz har skrivit elva böcker och tre pjäser för unga läsare. 2018 utkom ungdomsromanen På natten är allt sant, den lättlästa ungdomsboken Ljusa nätter och barnboken Vilma och skolan/Vilma ja koulu. Den vuxna publiken kan läsa hennes krönikor i Norrbottens Kuriren och lyssna på betraktelser i radions Tankar för dagen.

NKFC

18.00 Meänkieli i barnböcker – Bengt Pohjanen.

Kaffeservering.

Välkommen!

—-

MEÄNKIELEN PÄIVÄ – 27. helmikuuta 2019 –

Paikka: Matarinki

Aika: Klo 18.00 (ruottin aikaa)

Pohjoskalotin kulttuuri- ja tuktimuskeskus Aamupäivälä kirjailia Lina Stoltz vierailee koulussa

Kirjailia Lina Stoltz luovasta kirjottamisesta. Iteoita ja inspirašuunia? Kirjottamisprosessi? Lajit ja koheryhmät? Tekstistä valhmisheen kirhjaan? Kirjoja vähemistökielilä?

Lina Stoltz oon kirjottannu ykstoista kirjaa ja kolme osotelmaa nuorile. 2018 tuli hänen nuortenromaani På natten är allt sant (Yölä kaikki oon totta), helppolukunenden Ljusa nätter (Valosta yöt) ja lastenkirja kahela kielelä Vilma och skolan/Vilma ja koulu. Raahvaat saattava lukea sen pakinoita Norrbottens-KUrirenissä ja kuunela sen aatoshetkiä raatiun Tankar för dagen/Päivän aatoksia.

NKFC

18.00 Meänkieli lastekirjoissa – Bengt Pohjanen

Kahvit.

 

 

 

 

 

Comments are closed.